Vangittuna pitämisen sijasta tuomittu olisi pitänyt määrätä tutkinta-arestiin

13.10.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:79 Pakkokeino – Tutkinta-aresti

Käräjäoikeus tuomitsi tutkintavankeudessa olleen A:n kuudesta rikoksesta vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ja määräsi hänet pidettäväksi edelleen vangittuna. Hovioikeus hylkäsi A:n kantelun ja vaatimuksen tutkinta-arestiin määräämisestä.

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että A:n henkilökohtaisten olosuhteiden ja muiden seikkojen perusteella voitiin pitää todennäköisenä, että A noudattaa hänelle asetettuja velvollisuuksia. Kun myös muut tutkinta-arestin edellytykset täyttyivät, A olisi pitänyt vangittuna pitämisen sijasta määrätä tutkinta-arestiin. (Ään.)

KKO:2020:79

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments