Perusteettomasta pidättämisestä päättänyttä komisariota ei voitu jättää rangaistukseen tuomitsematta

16.10.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:80 Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuslajin valinta – Rangaistukseen tuomitsematta jättäminen Virkarikos – Tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen Vapaudenriisto – Tuottamuksellinen vapaudenriisto

Hovioikeus luki rikoskomisario A:n syyksi tuottamuksellisen vapaudenriiston sekä tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen. A oli riittävästi asiaan perehtymättä määrännyt rikoksesta epäillyn B:n pidätettäväksi, vaikka asiassa ilmenneiden seikkojen perusteella pidättämisen edellytykset eivät olleet täyttyneet. Hovioikeus jätti A:n kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta.

Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevin perustein, ettei edellytyksiä rangaistuksen tuomitsematta jättämiselle ollut.

KKO:2020:80

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments