Hovioikeuden olisi tullut huomioida yhdyskuntapalvelusta jo suoritettu osuus kun se muutti rangaistuksen sakoksi

7.9.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:63 Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen – Vapaudenmenetysajan vähentäminen

A oli tuomittu käräjäoikeudessa törkeästä varkaudesta 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jonka sijasta oli määrätty 240 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hovioikeus oli lieventänyt syyksilukemisen varkaudeksi ja rangaistuksen 70 päiväsakoksi vähentämättä siitä A:n ennen hovioikeuden tuomiota suorittamaa osaa yhdyskuntapalvelurangaistuksesta.

Korkein oikeus katsoi, että suoritettu osa yhdyskuntapalvelurangaistuksesta on kohtuullisessa määrin vähennettävä tuomittavasta sakkorangaistuksesta. Kun A:n suorittama yhdyskuntapalvelu oli ankaruudeltaan selvästi ylittänyt hänelle tuomitun sakkorangaistuksen, suoritetun yhdyskuntapalvelun perusteella tehtävä vähennys katsottiin rangaistuksen täydeksi suoritukseksi.

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments