Tuomioistuinvirastolta ohjeet sähköisten asiakirjojen toimittamisesta yleisiin tuomioistuimiin

1.7.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tuomioistuinvirasto on julkaissut kaikille yleisille tuomioistuimille ohjeen koskien asiakirjojen sähköisten liittämis- ja nimeämiskäytäntöjen yhtenäistämistä. Asianosaisille on laadittu erillinen ohjeistus, jotta asiakirjat olisivat jo tuomioistuimeen saapuessa tämän ohjeistuksen mukaisia. Yhdenmukaistamalla toimintatapoja voidaan vähentää asiakkaiden, asiamiesten ja tuomioistuinten päällekkäistä työtä.

Ohjeistukset ovat laatineet yleisten tuomioistuinten ja syyttäjien edustajat yhteistyössä Asianajajaliiton, AIPA-hanketoimiston ja Tuomioistuinviraston edustajien kanssa. Ne on hyväksytty käräjäoikeuksien laamannien kokouksessa 15.6.2020.

TIV_ohjeet_suomeksi

TIV_anvisning-på svenska

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments