Kuluttajansuojaviranomaisten toimivaltuudet laajenevat

10.7.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Kuluttajansuojaviranomaisten toimivaltuudet laajenevat 15. heinäkuuta. Lakimuutoksilla halutaan tehostaa kuluttajansuojalainsäädännön noudattamista ja parantaa valvonnan uskottavuutta. Tarkoituksena on myös vähentää rikkomuksista aiheutuvia vahinkoja kuluttajille ja elinkeinonharjoittajan kilpailijoille.

Tasavallan presidentti vahvisti lait tänään.

Uudistuksen taustalla on kuluttajansuojaviranomaisten yhteistyötä koskeva EU:n asetus, jota sovelletaan rajat ylittäviin kuluttajansuojarikkomuksiin jäsenvaltioissa. Samalla kuluttaja-asiamiehen keinot puuttua lainrikkomuksiin laajenevat yleisemminkin esimerkiksi kansallisissa valvonta-asioissa.

Jatkossa kuluttaja-asiamies voi osana valvontatehtäviään tehdä koeostoja, määrätä poikkeuksellisissa tapauksissa myös esimerkiksi verkkosivustoilla olevaa sisältöä poistettavaksi ja viime kädessä poistamaan verkkosivuston tai määrätä verkkotunnuksen poistettavaksi verkkotunnusrekisteristä. Lisäksi kuluttaja-asiamies voi hakea seuraamusmaksun määräämistä markkinaoikeudelta. 

Kuluttajansuojaviranomaisten toimivaltuudet laajenevat

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments