Pohjasta rikkinäinen pullo oli törkeän ryöstön tunnusmerkistön mukainen hengenvaarallinen väline

28.5.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:37 Ryöstörikos – Ryöstö – Törkeä ryöstö – Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuksen mittaaminen – Rangaistuslajin valinta

A ja B olivat lukinneet X:n tavaratalon wc-koppiin, osoittaneet siellä X:ää pohjaosastaan rikki olevilla olutpulloilla ja uhanneet häntä tappamisella. A ja B olivat näin pakottaneet X:n luovuttamaan heille irtainta omaisuutta.

Korkeimman oikeuden ratkaisusta tarkemmin ilmenevillä perusteilla katsottiin, että ryöstössä oli käytetty teräaseeseen rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä ja että ryöstöä oli myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Kysymys myös rangaistuksen mittaamisesta ja rangaistuslajista.

Ks. KKO:1992:169 KKO:2014:87 KKO:2018:84

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments