Oulun oikeustalohanke etenee

28.5.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oulun Torikadulle rakennetaan uusi oikeustalo. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi vuokrasopimuksen tekemistä tiloista, joiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2022 loppupuolella.

Uusiin tiloihin osoitteeseen Torikatu 34-40 muuttavat Oulun käräjäoikeus, Pohjois-Suomen hallinto-oikeus, Ulosottolaitoksen Oulun toimipiste, Syyttäjälaitoksen Pohjois-Suomen syyttäjäalueen Oulun toimipaikka sekä Oulun oikeusapu- ja edunvalvontatoimisto. Myös Rovaniemen hovioikeuden Oulussa toimitettaville pääkäsittelyille varataan tilat. Virastojen omien toimitilojen lisäksi uuteen oikeustaloon rakennetaan yhteiskäyttöiset asiakaspalvelutilat, kokouskeskus ja kirjasto.

Oulun nykyisessä oikeus- ja poliisitalossa on sisäilmaongelmia, joiden vuoksi suuri osa toiminnoista on tällä hetkellä väistötiloissa. Lisätilojen tarvetta aiheuttavat käräjäoikeusverkostouudistuksen saattaminen valmiiksi sekä Ulosottolaitoksen uudistus, joiden myötä oikeushallinnon henkilöstömäärä Oulussa kasvaa arviolta 50:llä henkilötyövuodella.

Oulun oikeustalohanke etenee

 

Muistio pdf 495kB

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments