Hovioikeus äänesti oliko alokkaan rasistinen lausuma kohdistettu tiettyyn alikersanttiin

8.5.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

HelHO:2020:5 Sotilasrikos – palvelusrikos  – Kunnialoukkaus – rasistinen ilmaisu – Todistelu – näytön arviointi – Rangaistuksen määrääminen – rangaistuksen mittaaminen – Vahingonkorvaus – kärsimyskorvaus – ihmisarvon loukkaaminen

 
Hovioikeus katsoi, ettei jäänyt varteenotettavaa epäilyä, että alokas A oli käyttänyt rasistisesti halventavaa ilmausta alikersantti C:stä varuskunnan ruokalassa, kun C oli kulkenut A:n ohi. Sen lisäksi, että A oli jo käräjäoikeuden katsomin tavoin kielenkäytöllään syyllistynyt palvelusrikokseen, hovioikeus katsoi A:n syyllistyneen kunnianloukkaukseen.
Äänestys.
 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments