Valtioneuvosto: Poikkeusolojen toteaminen 16.3.2020

17.3.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Ministeri:  Sanna Marin
 
Esittelijä: Timo Lankinen, Alivaltiosihteeri
 
Asia: Valtioneuvosto on yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa käsitellyt poikkeusolojen toteamista valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisessä kokouksessa 13.3.2020. Yhteistoimintaa on jatkettu sen jälkeen. Valmiuslain 3 §:n 3 kohdassa säädetään poikkeusoloiksi väestön toimeentuloon tai maan talouselämän perusteisiin kohdistuva erityisen vakava tapahtuma tai uhka, jonka seurauksena yhteiskunnan toimivuudelle välttämättömät toiminnot olennaisesti vaarantuvat. Pykälän 5 kohdassa säädetään poikkeusoloiksi vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti. Poikkeusolot toteava valtioneuvoston päätös tulee voimaan välittömästi ja se on voimassa toistaiseksi, kunnes se kumotaan. Valtioneuvosto oikeutetaan käyttämään valmiuslain mukaisia toimivaltuuksia sen mukaan kuin käyttöönottoasetuksella erikseen päätetään.
 
Esitys:Valtioneuvosto päättää, että maassa vallitsevat valmiuslain 3 §:n 3 ja 5 kohdassa tarkoitetut poikkeusolot
 
Päätös: Valtioneuvosto hyväksyi esityksen

 

Muistio pdf 807kB

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments