Tuomioistuinvirasto tukee tuomioistuimia koronavirusepidemiaan varautumisessa

16.3.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on an­ta­nut tuo­miois­tui­mil­le suo­si­tuk­sia ko­ro­na­vi­ruse­pi­de­mi­aan va­rau­tu­mi­ses­ta. Tuomioistuimet ovat yhteiskunnan turvallisuuden ja oikeusvarmuuden kannalta keskeisiä viranomaisia. Näin ollen poikkeuksellisissa oloissakin niiden toiminta tulee turvata mahdollisuuksien mukaan.

Tuomioistuimissa joidenkin asioiden käsittelyä voidaan joutua lykkäämään ja jo sovittuja istuntoja peruuttamaan. Toiminnan muuttuminen tulee yleisesti pidentämään käsittelyaikoja.

Tuomioistuimet viestivät muutoksista toiminnassaan omilla palvelusivuillaan. Istuntokäsittelyjen mahdollisista peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan kutsutuille henkilökohtaisesti.

Jos oikeudenkäyntiin saapuminen estyy sairastumisen vuoksi, tulisi asiassa ottaa välittömästi yhteyttä kutsussa mainittuun yhteyshenkilöön puhelimitse tai sähköpostitse.

Tuomioistuinviraston omat koulutukset ja tapahtumat siirtyvät verkkoon tai myöhempään ajankohtaan.

Tuomioistuinten palvelusivut: https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/yhteystiedot.html

http://www.tuomioistuinvirasto.fi/fi/index/loader.html.stx?path=/channels/public/www/tuomioistuinvirasto/fi/structured_nav/ajankohtaista/2020/zBDhWgDxU

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments