Koronavirukseen varautuminen oikeusministeriön hallinnonalalla

16.3.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeusministeriö ja hallinnonalan virastot seuraavat koronavirustilannetta ja ohjeistusta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Asioinnissa oikeushallinnon virastojen kanssa tulisi ensisijaisesti käyttää sähköisiä asiointipalveluja sekä puhelinta ja sähköpostia. Hallinnonalan virastot viestivät vastuualueensa asioista ja oman sektorinsa varautumisesta.

Tuomioistuimissa joidenkin asioiden käsittelyä voidaan joutua lykkäämään ja jo sovittuja istuntoja peruuttamaan. Toiminnan muuttuminen tulee yleisesti pidentämään käsittelyaikoja.

Tuomioistuimet viestivät muutoksista toiminnassaan omilla palvelusivuillaan. Istuntokäsittelyjen mahdollisista peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan kutsutuille henkilökohtaisesti.

Jos oikeudenkäyntiin saapuminen estyy sairastumisen vuoksi, tulisi asiassa ottaa välittömästi yhteyttä kutsussa mainittuun yhteyshenkilöön puhelimitse tai sähköpostitse. 

Ulosottolaitos palvelee koronaviruksesta huolimatta normaalisti. Ulosoton sähköisessä asioinnissa voi hoitaa jo useimmat ulosottoasiat.

Oikeusaputoimistot ovat koronaviruksesta huolimatta auki normaalisti, ellei toimiston omalla palvelusivulla ole ilmoitettu poikkeuksista. Sekä oikeusavussa että talous- ja velkaneuvonnassa voi asioida myös etäyhteydellä.

Edunvalvontatoimistot hoitavat päämiesten asioita ja ovat auki normaalisti, ellei toimiston omalla palvelusivulla ole ilmoitettu poikkeuksista. Välttämättömät ja kiireelliset asiat hoidetaan ensisijaisesti. Edunvalvonnassa on mahdollisuus asioida myös etäyhteydellä.

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments