Helsingin hovioikeuden tiedote koronavirustilanteen huomioimisesta

16.3.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Koronaviruksesta voi aiheutua rajoitteita Helsingin hovioikeuden toimintaan

Hovioikeuden on otettava toiminnassaan huomioon koronaviruksen leviämisen vaatimat toimenpiteet. Hovioikeudessa sovitut pääkäsittelyt pyritään ainakin toistaiseksi pitämään normaalisti. Tilanne voi kuitenkin muuttua, ja on mahdollista, että hovioikeus joutuu priorisoimaan tehtäviään ja rajoittamaan toimintaansa ottaen kuitenkin huomioon asianosaisten ja yhteiskunnan välttämättömät oikeusturvatarpeet. Tämä voi tarkoittaa, että joidenkin asioiden käsittelyä lykätään ja jo sovittuja istuntoja peruutetaan.
Toiminnan muuttuminen tulee yleisesti pidentämään käsittelyaikoja.

Jo sovitut pääkäsittelyt:

  • Mikäli olet sairauden tai karanteenin vuoksi estynyt saapumasta oikeudenkäyntiin, johon sinut on kutsuttu, ota välittömästi yhteyttä kutsussa
    mainittuun yhteyshenkilöön puhelimitse tai sähköpostitse. Pääkäsittelyjen mahdollisista peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan kutsutuille henkilökohtaisesti.
  • Lisätietoja voi kysyä myös hovioikeuden virastosähköpostiosoitteen (helsinki.ho(at)oikeus.fi) kautta. Voit myös ottaa yhteyttä hovioikeuden asiakaspalvelunumeroon (029 56 40789), johon vastataan aina virka-aikana.

Muu asiointi hovioikeudessa:

  • Hovioikeuden asiakaspalvelu toimii normaalisti. Mahdollisuuksien mukaan asioinnissa tulisi ensisijaisesti käyttää puhelinta ja sähköpostia.

Tartunnalta suojautuminen hovioikeudessa:

  • Hovioikeudessa asioitaessa on pidettävä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja toimittava muutoinkin terveysviranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti. Hovioikeuden tiloihin ei pidä tulla sairaana tai 14 vuorokauteen palattaessa matkalta ulkomailta. Hovioikeuden omat työntekijät noudattavat samoja ohjeita. Hovioikeudessa tulee noudattaa myös mahdollisia lisäohjeita esimerkiksi tiloissa liikkumiseen liittyen.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments