Tutkintavankien sijoittamista ja vanginkuljetusta koskeva lainsäädäntö uudistetaan

12.2.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tutkintavankien vankiloihin sijoittamista ja vanginkuljetusta koskeva lainsäädäntö uudistetaan. Tavoitteena on, ettei tutkintavankeja vuonna 2025 enää säilytetä vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen poliisin säilytystiloissa, vaan vankiloissa. Tavoitteena on myös kehittää viranomaisten välistä työnjakoa vanginkuljetuksessa.

Kansainväliset ja kansalliset valvontaelimet ovat kehottaneet Suomea lopettamaan tutkintavankien säilyttämisen poliisivankiloissa, joista puuttuvat mm. asianmukaiset ulkoilu-, toiminta- ja tapaamistilat.

Oikeusministeriö on asettanut ohjausryhmän tukemaan lainsäädännön uudistamista. Ohjausryhmän toimikausi kestää vuoden 2023 loppuun saakka. Valmistelua varten Rikosseuraamuslaitos ja Poliisihallitus asettavat yhdessä poikkihallinnollisen työryhmän.

Tutkintavankien sijoittamista ja vanginkuljetusta koskeva lainsäädäntö uudistetaan

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments