Viivästymisen hyvittämisen kannalta asianomistajan esitutkinnassa tekemä ilmoitus korvausvaatimuksesta oli viivästymisarvioinnin alkuhetki

7.1.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:2 Oikeudenkäyntimenettely – Oikeudenkäynnin kesto – Viivästymishyvitys

 
Arvioitaessa rikosasian yhteydessä esitetyn asianomistajan korvausvaatimuksen käsittelyn viivästymistä oikeudenkäynnin keston katsottiin alkaneen, kun asianomistaja oli esitutkinnassa ilmoittanut esittävänsä vahingonkorvausvaatimuksen. Asian käsittely oli sinänsä kestänyt tavanomaista kauemmin, mutta Korkeimman oikeuden ratkaisusta tarkemmin ilmenevin perustein asian käsittely oli lykkääntynyt perustellusta syystä eikä hyvityksen tuomitsemiselle ollut perustetta.
 
 
 

Avainsanat

1
Jätä kommentti

  Tilaa  
uusin vanhin
Ilmoita
Jyrki Virolainen

Olen kommentoinut ratkaisua Rule of Law -blogissa 8.1.-20
https://jyrkivirolainen-oikeus.blogspot.com/