Työtuomioistuin: Luottamuspulan vuoksi työnantajalla oli oikeus purkaa luottamusmiehen työsuhde

23.1.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

TT 2020:4 Epärehellisyys – Luottamusmiehen työsopimuksen purkaminen – Luottamuspula

Luottamusmiehenä toimiva myymälätyöntekijä oli menetellyt työnantajayhtiön toimintaohjeiden ja käynnissä olleen asiakaskampanjan sääntöjen vastaisesti. Asian selvittelyssä työntekijä oli esittänyt työtoveriaan kohtaan syytöksen vastaavasta menettelystä. Syytös oli asiaa tutkittaessa osoittautunut aiheettomaksi. Kokonaisuutena arvioiden työntekijän katsottiin menettelyllään myymälässä ja asian selvittelyssä rikkoneen työnantajan ja työntekijän välistä luottamusta niin vakavalla tavalla, ettei työnantajalta voitu kohtuudella edellyttää työsuhteen jatkamista edes irtisanomisajan pituista aikaa. Työnantajalla oli siten ollut erittäin painava syy työsuhteen purkamiseen.

Kysymys myös purkamisoikeuden raukeamisesta.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments