KKO kysyy EU-tuomioistuimelta voiko EU:ssa rangaista passin unohtamisesta jäsenmaiden välisessä liikenteessä

21.1.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

1. Asiassa on kysymys siitä, voidaanko syytetty A:n syyksi lukea lievänä valtionrajarikoksena se, että hän on matkustanut huviveneellä Suomen tasavallasta Viron tasavaltaan ja takaisin ylittämällä Suomen ulkorajan ilman, että hänellä on ollut mukanaan passi tai muu matkustusasiakirja.

2. Unionin oikeuden näkökulmasta asiassa on kysymys henkilöiden vapaasta liikkuvuudesta. Tarkemmin kysymys on siitä, voiko jäsenvaltio asettaa unionin kansalaiselle velvollisuuden rangaistuksen uhalla pitää mukanaan voimassa oleva passi tai muu matkustusasiakirja, kun hän matkustaa toiseen jäsenvaltioon ja takaisin.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments