Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomariksi oikeusneuvos Mikko Pikkujämsä, entinen asianajaja

28.11.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Valtioneuvosto esitti tänään, että Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomariksi nimitetään oikeusneuvos Mikko Pikkujämsä 1.1.2020 – 31.12.2026 väliseksi ajaksi. Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksestä perjantaina 29.11.2019.

Pikkujämsä on toiminut korkeimman hallinto-oikeuden oikeusneuvoksena vuodesta 2015. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa yhteensä lähes 20 vuotta asianajajana ja lakimiehenä asianajotoimistoissa, oikeudellisena avustajana tilintarkastusyhteisössä sekä assistenttina yliopistossa. Pikkujämsä on suorittanut oikeustieteen lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot sekä asianajajatutkinnon.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomarin virka tuli auki ylituomari Pirjo Pyhäjärven eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ylituomariksi Mikko Pikkujämsä

Avainsanat