Tuomarinimityksiä. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden laamanniksi esitetään Ilkka Lahtista

17.10.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Valtioneuvosto esitti tänään, että Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden laamanniksi nimitetään käräjätuomari Ilkka Lahtinen ajalle 1.11.2019 – 31.10.2026. Tasavallan presidentin on tarkoitus päättää nimityksestä perjantaina 18.10.2019.

Ilkka Lahtinen on Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden käräjätuomari ja osaston johtaja. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Espoon käräjäoikeuden määräaikaisena laamannina, esittelijäneuvoksena korkeimmassa oikeudessa, hovioikeudenneuvoksena sekä markkinaoikeustuomarina ja hallintopäällikkönä markkinaoikeudessa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päällikön virka tuli auki laamanni Klaus Ekelundin jäätyä eläkkeelle.

***

Valtioneuvosto esittää, että Tasavallan Presidentti nimittää Rovaniemen hovioikeuden ensiksi täytettävään hovioikeudenneuvoksen virkaan käräjätuomari Janne Markus Monosen 1.1.2020 lukien ja toiseksi täytettävään virkaan määräaikaisen käräjätuomarin, hovioikeuden esittelijä Suvi Emilia Hannulan 1.1.2020 lukien Kanta-Hämeen käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Kirsi Helena Toivoniemen 1.11.2019 lukien ja Vaasan hallinto-oikeuden hallinto-oikeustuomarin virkaan hallinto-oikeustuomari Pertti Antero Piipon 1.11.2019 lukien 

Valtioneuvosto esittää, että Tasavallan Presidentti nimittää Kainuun käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan käräjätuomari Kaisa Maaret Teivaanmäen 1.11.2019 lukien, Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden ensiksi täytettävään käräjätuomarin virkaan määräaikaisen käräjätuomarin Laura Kristiina Kyyrösen 1.11.2019 lukien ja toiseksi täytettävään virkaan määräaikaisen käräjätuomarin Mari Elina Puustisen 1.11.2019 lukien, Kanta-Hämeen käräjäoikeuden käräjätuomarin virkaan määräaikaisen käräjätuomarin, hovioikeuden esittelijä Aleksi Heikki Rantasen 1.1.2020 lukien ja Satakunnan käräjäoikeuden ensiksi täytettävään käräjätuomarin virkaan määräaikaisen käräjätuomarin, kihlakunnansyyttäjä Päivi Marja-Liisa Taulaniemen 1.1.2020 lukien ja toiseksi täytettävään virkaan määräaikaisen käräjätuomarin Laura Maria Heikkilän 1.11.2019 lukien.

Valtioneuvoston yleisistunto 17.10.2019

Avainsanat