Verkkoviestien jakelu määrättiin keskeytettäväksi; oli ilmeistä, että ne olivat yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä

23.9.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2019:81 Sananvapaus – Sananvapauden käyttäminen joukkoviestinnässä – Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen – Verkkoviestin hävittämismääräys

Verkkojulkaisussa oli julkaistu verkkoviestejä ja niiden kommentteja, joissa oli esitetty muun ohella A:n koko nimi ja valokuva ja joissa häneen oli viitattu “nettivasikkana” ja “pedofiilien suojelijana”. Viesteissä oli vihjattu, että A oli itsekin pedofiili.

Korkein oikeus katsoi, että verkkoviestien sisällön perusteella oli ilmeistä, että niiden pitäminen yleisön saatavilla oli yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä koskevan säännöksen perusteella rangaistavaa. Verkkoviestien jakelu määrättiin keskeytettäväksi.

Avainsanat