Konkurssimenettely nopeutuu heinäkuusta alkaen

23.5.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Konkurssilaki uudistuu heinäkuun alussa. Uudistuksen tarkoituksen on yksinkertaistaa ja nopeuttaa konkurssimenettelyä.

Uudistuksessa konkurssin velkaselvittely yksinkertaistuu niin, että pesäluetteloon riittää merkintä suurimmista saatavista ja arvio muiden saatavien kokonaismäärästä. Lisäksi pesänhoitajalle asetetaan velvollisuus ottaa selvät saatavat oma-aloitteisesti huomioon, jos suurella määrällä velkojia on samaan tai samanlaiseen perusteeseen liittyviä konkurssisaatavia. Tällä parannetaan erityisesti kuluttajavelkojien ja pienyritysten asemaa.

Konkurssimenettelyä myös digitalisoidaan ja määräaikasääntelyä tehostetaan konkurssimenettelyn nopeuttamiseksi. Näin konkurssiasiamiehellä on jatkossa paremmat mahdollisuudet valvoa määräaikojen noudattamista.

Konkurssimenettely nopeutuu heinäkuusta alkaen

Avainsanat