Markkinaoikeus hylkäsi KKV:n seuraamusmaksuesityksen kielletystä yhteistyöstä LVI-infraputkien markkinoilla

28.8.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) esitti syyskuussa 2022 markkinaoikeudelle yhteensä 44 miljoonan euron seuraamusmaksujen määräämistä kielletystä yhteistyöstä Onninen Oy:lle, Dahl Suomi Oy:lle, Ahlsell Oy:lle, Uponor Infra Oy:lle, Uponor Suomi Oy:lle ja Pipelife Finland Oy:lle. Markkinaoikeus ei katsonut viraston asiassa esittämää näyttöä riittäväksi ja hylkäsi seuraamusmaksuesityksen.

MAO:473/2024 Kilpailu- ja kuluttajavirasto > Ahlsell Oy, Dahl Suomi Oy, Onninen Oy, Uponor Suomi Oy, Uponor Infra Oy ja Pipelife Finland Oy, kilpailuasia – seuraamusmaksu – kartelli

MAO:473/​2024

KKV katsoi esityksessään, että Suomen suurimmat muovisten LVI-infraputkituotteiden valmistajat Uponor Infra (aiemmin Uponor Suomi) ja Pipelife sekä suurimmat infraputkituotteita myyvät tukut Ahlsell, Onninen ja Dahl Suomi pyrkivät yhteistyössä kilpailunvastaisesti ylläpitämään omia markkina-asemiaan ja hillitsemään alan hintakilpailua vuosien 2009–2016 aikana.

Markkinaoikeuden arvion mukaan Pipelife ja Uponor Infra eivät ole menetelleet kilpailulainsäädännön vastaisesti. Markkinaoikeus katsoi kuitenkin, että Onninen, Dahl Suomi, Ahlsell ja Uponor Suomi pyrkivät kilpailulaissa kielletyllä tavalla vaikeuttamaan kilpailijan toimintaa. Kyse oli markkinaoikeuden arvion mukaan KKV:n esityksestä poiketen hetkellisestä ja yksittäisestä tapauksesta. Koska markkinaoikeus katsoi menettelyn olleen merkittävästi esitettyä vähäisempää, se ei määrännyt yrityksille seuraamusmaksua.

KKV:n tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments