KKO:n jäsenen virkaan esitetään ma. oikeusneuvos Kaarlo Hakamiestä ja käräjätuomari Heli Melanderia

17.4.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Kor­kein oi­keus esit­tää, että jä­se­nen vir­kaan ni­mi­te­tään KKO:n mää­rä­ai­kai­nen oi­keus­neu­vos Kaar­lo Ha­ka­mies ja kä­rä­jä­tuo­ma­ri Heli Me­lan­der.

Hakamies on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.1.2023 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena, käräjätuomarina, korkeimman oikeuden esittelijänä, oikeusministeriön erityisasiantuntijana, syyttäjänä ja rikostarkastajana sekä yliopistotutkijana. Koulutukseltaan Hakamies on oikeustieteen tohtori.

Melander on toiminut käräjätuomarina vuodesta 2022. Aikaisemmin hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa, hovioikeudessa ja liikennevahinkolautakunnassa. Koulutukseltaan Melander on oikeustieteen lisensiaatti.

Oikeusministeriö tulee esittelemään viran täyttöä koskevan asian valtioneuvoston yleisistunnossa. Päätöksen nimityksestä tekee tasavallan presidentti.

Tiedote

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments