Hallitus ehdottaa muutoksia kiinteistönomistukseen ja -vaihdantaan liittyvään lainsäädäntöön

18.4.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hallitus esittää muutoksia maakaareen, kaupanvahvistajista annettuun lakiin ja huoneistotietojärjestelmästä annettuun lakiin. 

Lakimuutoksilla selvennetään sääntelyä ja lisätään toimintamahdollisuuksia kiinteistönvaihdannan ja sen rahoituksen helpottamiseksi. Muutosehdotukset perustuvat lain soveltamisesta saatuihin kokemuksiin ja koskevat muun muassa kiinteistönkaupan esisopimusta ja hallinnanjakosopimuksen sääntelyä. Ehdotus ei vaikuta tietojensaantiin kiinteistön luovutuksista.  

Ehdotuksella edistetään maakaaressa ja huoneistotietojärjestelmästä annetussa laissa tarkoitettujen kirjaamisasioiden sujuvaa ja joutuisaa käsittelyä asianosaisten oikeussuojan tarve huomioon ottaen. Esityksellä helpotetaan sähköistä asiointia sekä otetaan huomioon mahdollisuus kirjaamisviranomaisen automaattisen päätöksentekoon yksinkertaisissa kirjaamisasioissa. 

Lainmuutosten ehdotetaan tulevan voimaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään marraskuussa 2024. 

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments