Suomi päivitti arviotaan rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskeistä

8.2.2024 | Tiedotteet

Valtiovarainministeriö ja sisäministeriö ovat yhdessä keskeisten muiden viranomaisten ja valvojien kanssa saaneet valmiiksi osittaispäivityksen Suomen kansalliseen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskiarvioon, joka on vuodelta 2021. Suomen Asianajajaliitto on ollut aktiivisesti mukana kansallisen riskiarvion päivittämisessä.

Riskiarvion mukaan epäviralliseen kansainväliseen rahanvälitykseen sisältyy erittäin merkittävä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riski. Lisäksi riski on merkittävä virtuaalivaluutan tarjoajilla, pankeilla ja maksupalvelujen tarjoajilla, arvioivat kansalliset rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen viranomaiset ja muut keskeiset toimijat. Asianajajiin kohdistuva riskitaso ei muuttunut.

Lisätietoa VM:n sivuilta:
https://vm.fi/-/suomi-paivitti-arviotaan-rahanpesun-ja-terrorismin-rahoittamisen-riskeista