Vuokralainen syyllistyi vahingontekoon epävarsinaisena laiminlyöntirikoksena – vesikalusteet jäätyivät kun lämmityslasku jäi maksamatta

22.11.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2023:90 Vahingonteko – Törkeä vahingonteko – Laiminlyöntirikos – Huoneenvuokra

A, joka oli vuokrannut B:ltä sähkölämmitteisen omakotitalon, oli useiden kuukausien ajan laiminlyönyt vuokrasopimuksen mukaisen velvollisuutensa maksaa sähkölaskut ja jättänyt talon talvella tyhjilleen ilmoittamatta B:lle tästä sekä odotettavissa olleesta sähköjen katkaisemisesta. Sähköyhtiön katkaistua talosta sähköt talon putket ja vesikalusteet olivat jäätyneet ja rikkoutuneet aiheuttaen talolle vesivahingon.

Korkein oikeus katsoi, että A oli laiminlyönyt erityisen oikeudellisen velvollisuutensa estää vahingon syntyminen. Kun menettelyä oli pidettävä tahallisena, A:n katsottiin syyllistyneen vahingontekorikokseen.

KKO:2023:90

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments