EU-tuomioistuinten viralliset tiedonannot julkaistaan maanantaisin

2.10.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan unionin virallinen lehti ilmestyy 1.10.2023 alkaen säädöskohtaisessa julkaisumuodossa. Uusi julkaisumuoto tarkoittaa sitä, että virallisen lehden yksittäisessä numerossa ei enää julkaista useampaa säädöstä, vaan jokainen säädös julkaistaan erillisenä virallisena lehtenä pdf-muodossa.

Jotta unionin tuomioistuimen ja unionin yleisen tuomioistuimen työjärjestysten mukaisiin ilmoituksiin olisi helppo tutustua, ne julkaistaan kuitenkin edelleen nykyisessä rytmissä kaikki yhdellä kertaa lähtökohtaisesti maanantaisin.

Unionin tuomioistuimessa tai unionin yleisessä tuomioistuimessa vireille pantuja asioita – tai näiden tuomioistuinten päätökseen saattamia asioita – koskeviin tiedonantoihin on mahdollista tutustua tulevaisuudessa niiden julkaisupäivänä suoraan EUR-Lex-sivuston etusivulla olevan linkin kautta. Tiedonannot löytyvät myös käyttämällä hakukonetta, jonka avulla on mahdollista päästä aiemmin julkaistuihin asiakirjoihin tietyn päivämäärän ja sarjan osalta. EUR-Lexin toiminnoilla tuloksia voidaan myös suodattaa niin, että niissä näkyvät ainoastaan oikeudenkäyntiasioihin liittyvät asiakirjat.

Nämä uutuudet esitellään Euroopan unionin julkaisutoimiston videossa Discover the new Official Journal of the European Union, act by act! – YouTube.

Teknisistä syistä mitään julkaisuja ei ole saatavilla 2.10.2023. Ensimmäiset unionin tuomioistuimessa tai unionin yleisessä tuomioistuimessa vireille pantuja asioita koskevat tiedonannot ja ensimmäiset asian käsittelyn lopettamisesta tehtyjä päätöksiä koskevat tiedonannot on tarkoitus julkaista maanantaina 9.10.2023.

Tiedote: fi sv

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments