Hovioikeuden vahvennettu jaosto arvioi johtaako velkajärjestelyn selvittäjän asetuksen sanamuodon mukainen palkkio kohtuulliseen palkkioon

17.2.2023 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

I-SHO:2023:1 Yksityishenkilön velkajärjestely – Selvittäjän palkkio

Käräjäoikeus oli yksityishenkilön velkajärjestelyasiassa määrätyn selvittäjän palkkiosta ja kulukorvauksesta annetun oikeusministeriön asetuksen 1 §:n nojalla vahvistanut selvittäjän lähtökohtaisen palkkion määrän asetuksen sanamuodon mukaisesti velkojien lukumäärän perusteella. Selvittäjän valituksen johdosta kysymys siitä, vahvistetaanko asetuksen 1 §:n mukainen selvittäjän lähtökohtainen palkkio velkojien vai velkojen lukumäärän perusteella.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöksen lopputulosta. Hovioikeuden ratkaisukokoonpanon enemmistö katsoi, että asetuksen 1 §:n mukainen selvittäjän lähtökohtainen palkkio oli vahvistettava asetuksen sanamuodon mukaisesti velkojien lukumäärän perusteella.

I-SHO:2023:1

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments