VaaHO: 400 euron kuukausipalkan kohtuullistamiseen ei perustetta – kohtuullistamista koskeva säännös sinänsä soveltui asiaan

30.11.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vaa­HO:2022:12 – Työsopimus – Oppisopimus – Työpalkka – Oikeustoimen kohtuullistaminen

Oppisopimusopiskelijan palkaksi oli sovittu 400 euroa kuukaudessa. Hovioikeus katsoi, että oppisopimuksen palkkausehtoon voitiin soveltaa varallisuusoikeudellisista oikeustoimista annetun lain 36 §:n yleistä kohtuullistamissäännöstä. Kohtuullisuusarviointia ei kuitenkaan voitu perustaa jonkin työntekijäryhmän palkkaukseen kokonaisuutena. Kun asiassa ei ollut osoitettu sellaisia yksittäisiä olosuhteita, joiden nojalla palkkausehdon soveltaminen olisi johtanut kohtuuttomuuteen, vaatimus kohtuullistamisesta hylättiin.

Vaa­HO:2022:12

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments