HelHO: Veropetoksen tahallisuusvaatimus ei täyttynyt kun perintönä saatujen ulkomaisten varojen korkoja ei ollut ilmoitettu verottajalle

1.9.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hel­HO:2021:20 Veropetos – Törkeä veropetos – Tahallisuus

Vastaaja oli vuonna 2001 ulkomailla asuessaan saanut perintönä edesmenneeltä puolisoltaan sveitsiläisessä pankissa olleen sijoitustilin. Vastaaja ei ollut verovuosien 2010–2013 osalta ilmoittanut mainitusta sijoitustilistä saamiaan tuloja Suomen veroviranomaiselle säännönmukaisen verotuksen aikarajojen puitteissa. Vastaajalle vaadittiin rangaistusta törkeästä veropetoksesta, koska hän oli jättänyt ilmoittamatta veroilmoituksissaan vuosilta 2010–2013 ulkomailta saamansa tulot ja siten välttänyt veroa yhteensä 77.283,96 euroa.

Kysymys siitä, mitä veropetoksen tekotapatunnusmerkkiä vastaajan menettelyyn oli sovellettava ja oliko vastaaja syyllistynyt henkilökohtaisessa verotuksessaan syytteessä kuvattuun rikokseen. (Ään.)

Hel­HO:2021:20

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments