Ukraina ja kansainvälinen rikostuomioistuin: asianajajien rooli. Maksuton webinaari asianajajille 20.5.2022

9.5.2022 | Tiedotteet

CCBE ja European Lawyers Foundation (ELF) kutsuvat Asianajajaliiton jäsenet osallistumaan ajankohtaiseen verkkoseminaariin, joka syventää ymmärrystä Ukrainan sotaan liittyvää kansainvälisen rikostuomioistuimen roolista sekä tarjoaa johdannon ICC:hen ja Rooman perussääntöön.

Verkkoseminaarissa tarkastellaan myös uhreja puolustavien juristien roolia ICC:ssä. Lisäksi seminaarissa keskitytään yleisen toimivallan periaatteen soveltamiseen, jonka mukaan valtiot voivat asettaa syytteeseen alueellaan olevat rikolliset riippumatta rikoksentekijöiden ja uhrien kansalaisuudesta tai siitä, missä rikokset on tehty.

Ajankohta: 20.5. klo 10.00–12.00 (9.00–11.00 CET).

Tutustu verkkoseminaarin ohjelmaan: https://www.ccbe.eu/actions/events/

Koulutus on englanniksi ja maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen verkossa.