Työmatkalla hotellin pihalla tapahtunut kaatuminen ei ollut työtapaturma

16.5.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

VakO: Työtapaturma – Työtehtävästä johtuva matkustaminen – Korvaussuojan piiri

A oli lentotyövuorojen välissä yöpynyt muun miehistön kanssa hotellin päärakennuksen vieressä sijaitsevassa erillisessä hotellin majoitusrakennuksessa. A oli kaatunut hotellirakennusten välissä olevalla piha-alueella ja murtanut ranteensa, kun hän oli aamulla ollut siirtymässä hotellin päärakennukseen, jonka edestä miehistönkuljetusauton oli määrä hakea miehistö lentokentälle. Vakuutusoikeus ei muuttanut tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöstä, jossa muutoksenhakulautakunta katsoi, ettei kyseessä ollut vielä siinä vaiheessa, jossa A oli kulkemassa kohti hotellin päärakennuksen vastaanoton sisäänkäyntiä, työtapaturma- ja ammattitautilain 21 §:n 2 momentissa tarkoitettu työtehtävästä johtuva matkustaminen. Matkustamisen katsottiin alkaneen vasta, kun A poistui kokonaan hotellista.

VakO 20542:2021

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments