Oikeusministeri Asianajajapäivillä: Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus

6.5.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus oikeudenmukaisesti toimivaan yhteiskuntaan ja oikeusjärjestelmään. Asianajajilla on keskeinen rooli oikeudenhoidossa, oikeuksien saatavuuden varmistamisessa ja oikeusvaltioperiaatteen edistämisessä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti tänään Asianajajapäivässä Helsingissä.

– On tärkeää, että kansalaiset voivat luottaa oikeuksiensa toteutumiseen ja demokraattisiin toimintatapoihin. Demokratia, oikeusvaltioperiaate ja perusoikeudet ovat yhteiskunnan kulmakiviä, jotka vaikuttavat ratkaisevasti kansalaisten arkipäivään ja yritysten toimintaympäristöön, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi.

Puheessaan ministeri Henriksson kertoi, miten hallitus on panostanut määrätietoisesti oikeudenhoidon toimintaedellytysten turvaamiseen. Hän kertoi myös, että oikeusministeriössä on käynnistetty historian ensimmäinen oikeudenhoidon selonteon valmistelu, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltainen ja ajantasainen tieto suomalaisen oikeudenhoidon tilasta ja esittää tarvittavia jatkotoimenpiteitä.

– Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on entistä tärkeämpää, että pidämme oikeusvaltiosta huolta. Odotan oikeudenhoidon selonteon antavan vastauksia siihen, kuinka voimme parhaiten säilyttää luottamuksen pitkällä aikavälillä, Henriksson sanoi.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments