KKO: Rikosasia voitiin tutkia ja ratkaista syytteen kiistäneen vastaajan henkilökohtaisesta poissaolosta huolimatta – asiamies oli paikalla

17.5.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:34 Oikeudenkäyntimenettely – Poissaolo oikeudesta vastaajana

Vastaaja oli kutsuttu tuomioistuimeen uhalla, että asia voidaan tutkia ja ratkaista hänen poissaolostaan huolimatta. Vastaaja oli jäänyt henkilökohtaisesti pois pääkäsittelystä, jossa häntä oli edustanut oikeudenkäyntiasiamies. Käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja näpistyksestä 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion vastaajan valituksesta ja palautti asian käräjäoikeuteen.

Kysymys siitä, oliko vastaaja voitu kutsua käräjäoikeuden pääkäsittelyyn uhalla, että asia voidaan tutkia ja ratkaista hänen poissaolostaan huolimatta ja siitä, oliko asia voitu tutkia ja ratkaista vastaajan henkilökohtaisesta poissaolosta huolimatta.

KKO:2022:34

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments