Euroopan unionin tuomioistuin ottaa käyttöön suoratoistopalvelun helpottaakseen yleisön tutustumista sen lainkäyttötoimintaan

25.4.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Asianosaisten kuulemiseksi, tuomioiden julistamiseksi ja ratkaisuehdotusten esittämiseksi pidettävien unionin tuomioistuimen istuntojen välittäminen suoratoistona (streaming)

Euroopan unionin tuomioistuin ottaa 26.4.2022 käyttöön suoratoistopalvelun helpottaakseen  yleisön tutustumista sen lainkäyttötoimintaan.

Unionin tuomioistuimen internetsivustolla välitetään suorana lähetyksenä istunnot, joissa unionin tuomioistuimen tuomiot julistetaan ja julkisasiamiesten ratkaisuehdotukset esitetään.  Välityspalvelu, joka koskee toistaiseksi vain suuren jaoston käsittelemiä asioita, käynnistetään tuomioiden julistamiseksi ja ratkaisuehdotusten esittämiseksi pidettävien istuntojen alkaessa istuntokalenterista ilmenevinä päivinä ja kellonaikoina. Asianosaisten kuulemiseksi pidettävät istunnot unionin tuomioistuimen suuren jaoston käsittelemissä asioissa välitetään kuuden kuukauden kokeiluvaiheessa pääsääntöisesti jälkilähetyksenä. Istuntojen katselu on tällöin mahdollista samana päivänä kello 14.30 alkaen (kun istunto on pidetty aamupäivällä) tai seuraavana päivänä kello 9.30 alkaen (kun istuntoa on jatkettu iltapäivällä), mutta niitä ei voi katsella sen jälkeen.

Istuntojen välittämisen tarkoitus on antaa kansalaisille mahdollisuus seurata istuntoja samalla tavalla kuin jos he olisivat itse läsnä istunnoissa. He voivat siten seurata puheenvuoroja simultaanitulkattuina istunnon asianmukaisen kulun edellyttämille kielille.

Tiedotteet: fi sv

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments