Åbo Akademille esitetään oikeutta oikeustieteen maisterin tutkintoihin

10.1.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on linjannut useista laajennuksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Koulutusvastuu määrittää, mitä tutkintoja korkeakoulussa voi suorittaa.

Laajasti uusia koulutusvastuita myöntämällä vastataan moniin yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja vahvistetaan nuorten koulutusmahdollisuuksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelun pohjalta koulutusvastuita esitetään laajennettavaksi kuudessa yliopistossa ja yhdeksässä ammattikorkeakoulussa. 

Nyt julkistetut koulutusvastuiden muutokset eivät edellytä lakimuutoksia. Koulutusvastuut myönnetään muuttamalla valtioneuvoston sekä opetus- ja kulttuuriministeriön koulutusvastuita koskevia asetuksia sekä ammattikorkeakoulujen toimilupia. Valtioneuvosto päättää yliopistojen uusista tutkinnonanto-oikeuksia koskevista asetusmuutoksista sekä ammattikorkeakoulujen koulutusvastuita koskevista toimilupien muutoksista yleisistunnossaan torstaina 13.1.2022. Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa asetuksen yliopistojen tarkemmista alakohtaisista koulutusvastuista.

Åbo Akademi oikeustieteiden maisteri, kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisteri, oikeustieteen lisensiaatti, oikeustieteen tohtori
 
Yliopistolla on olemassa oikeusnotaarin koulutusvastuu. 

 

Korkeakoulujen koulutusvastuita laajennetaan

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments