Valtuuston päätös kumottiin, kun valtuusto oli perusteettomasti katsonut valtuutetun esteelliseksi ja kutsunut tilalle varavaltuutetun

24.11.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2021:163 Kunnallisasia – Valtuutettu – Esteellisyys – Esteellisyyden toteaminen toimielimen päätöksellä – Menettelyvirhe – Menettelyvirheen vaikutus

Valtuusto oli perusteettomasti todennut valtuutetun esteelliseksi ja kutsunut tämän tilalle varavaltuutetun. Tämän seurauksena tietty valtuutettu oli joutunut aiheettomasti jäämään pois asian käsittelystä ja päätöksenteosta. Varavaltuutetun kutsuminen ei ole korjannut tilannetta, koska kysymys ei ole vain äänestyskäyttäytymisestä vaan myös mahdollisuudesta puheenvuoroilla vaikuttaa muihin valtuutettuihin. Valtuuston päätös kumottiin virheellisessä järjestyksessä syntyneenä.

KHO:2021:163

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments