Työnantaja saattoi noudattaa kuorma-autonkuljettajiensa osalta päätoimialansa yleissitovaa työehtosopimusta

14.6.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:49 Työsopimus – Työehtosopimuksen yleissitovuus – Työehtosopimus

A ja B olivat työskennelleet kuorma-autonkuljettajina yhtiössä, joka oli soveltanut heidän työsuhteisiinsa yleissitovana työehtosopimuksena niin sanotun teollisuuslinjaperiaatteen mukaisesti maa- ja vesirakennusalan työehtosopimusta. A ja B vaativat, että heidän työsuhteisiinsa oli sovellettava niin ikään yleissitovaa ahtausalan työehtosopimusta, koska he olivat pääosin työskennelleet satama-alueella kuljettaen lastia.

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että yhtiö oli voinut päätoimialansa mukaisesti noudattaa A:n ja B:n työsuhteissa yleissitovana työehtosopimuksena maa- ja vesirakennusalan työehtosopimusta. (Ään.)

KKO:2021:49

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments