Rangaistukseen tuomittu voitiin luovuttaa Romaniaan, kun sikäläinen viranomainen oli vakuuttanut että vangille taataan 3 neliön henkilökohtainen tila

16.4.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:24 Rikoksen johdosta tapahtuva luovuttaminen – Eurooppalainen pidätysmääräys

Syyttäjä oli eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella pyytänyt, että Romanian kansalainen A luovutetaan Romaniaan vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa varten. Romanian viranomaisten antamissa selvityksissä kuvattiin vankiloiden olosuhteita, ja erillisen vakuutuksen mukaan A:lle taattiin kolmen neliömetrin henkilökohtainen tila vankiloissa, joissa hän todennäköisesti suorittaisi rangaistuksensa.

Korkein oikeus katsoi, että Romanian viranomaisten vankilaolosuhteista antamien selvitysten ja vakuutuksen perusteella voitiin arvioida, ettei A joudu epäinhimillisen tai halventavan kohtelun kohteeksi. A:n luovuttamiselle ei ollut EU-luovuttamislain 5 §:n 1 momentin 6 kohdan kieltäytymisperustetta. Ks. KKO:2020:25

KKO:2021:24

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments