Lasta ei palautettu, koska asuinpaikaksi välittömästi ennen palauttamatta jättämistä oli vakiintunut Suomi

4.3.2021 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2021:16 Lapsen palauttaminen – Asuinpaikka – Bryssel IIa -asetus – Haagin sopimus

Lapsi oli syntynyt joulukuussa 2019 Belgiassa, jossa hänen vanhempansa asuivat erillään. Äiti ja hänen kanssaan asunut lapsi olivat matkustaneet äidin sukulaisten luokse Suomeen helmikuussa 2020. Belgiassa he olivat olleet vajaan kahden viikon ajan heinäkuussa 2020 ennen kuin olivat matkustaneet takaisin Suomeen.

Korkein oikeus katsoi ratkaisusta ilmenevin perustein, että lapsen asuinpaikaksi välittömästi ennen palauttamatta jättämistä elo–syyskuussa oli vakiintunut Suomi. Asiassa ei siten ollut edellytyksiä määrätä lasta palautettavaksi Belgiaan.

KKO:2021:16

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments