Osakkeiden lahjoittaminen osingonmaksupäätöksen jälkeen, mutta ennen osingon erääntymistä ei johtanut lahjoittajan saamaan osinkotuloon

25.11.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KHO:2020:126 Henkilökohtaisen tulon verotus – Osinkotulo – Verovelvollisuus – Osakkeiden lahjoitus osingonjakopäätöksen jälkeen

A:n isä oli lahjoittanut omistamiaan B Oy:n osakkeita A:lle täysin omistusoikeuksin sen jälkeen, kun osingonjaosta oli päätetty B Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa, mutta ennen kuin osinko oli erääntynyt maksettavaksi. Osinkoja maksettaessa A oli merkitty lahjoitettujen osakkeiden omistajaksi B Oy:n osakeluetteloon.

Korkein hallinto-oikeus katsoi, että osingot eivät olleet A:n isän nostettavissa tai vallinnassa eikä hänelle ollut muodostunut niihin sellaista osakkeista erillistä saamisoikeutta, että osinkoa olisi pidettävä hänen tulonaan osingonjakopäätöksen perusteella. Näin ollen, ja kun A:n isä ei ollut pidättänyt lahjoitettuihin osakkeisiin osinko- tai muutakaan oikeutta, lahjoituksen jälkeen osakkeille maksettu osinko oli A:n tuloa. Verovuosi 2011.

KHO:2020:126

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments