KKO: Syyksilukeminen voitiin perustaa syytettyjen esitutkinnassa antamiin, mutta oikeudenkäynnissä peruuttamiin toisiaan tukeviin tunnustuslausumiin

12.11.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:84 Huumausainerikos – Törkeä huumausainerikos – Todistelu – Esitutkintakertomuksen huomioon ottaminen oikeudenkäynnissä

A ja B olivat viljelleet kannabiskasveja käytettäväksi huumausaineena. Esitutkinnassa A ja B olivat kumpikin erikseen kertoneet poliisin takavarikoiman erän lisäksi kasvattaneensa aiemmin kolme kannabiserää sekä yksityiskohtia eriin liittyvistä seikoista. A ja B peruuttivat kolmea aikaisempaa kasvatuserää koskevat tunnustuslausumansa käräjäoikeudessa. Kysymys vastaajien esitutkinnassa antamien ja oikeudenkäynnissä peruuttamien tunnustuslausumien merkityksestä näyttönä. Ks. KKO:2000:35 KKO:2020:61

KKO:2020:84

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments