Ennakkopäätös oikeudenkäyntikuluista rikosasiassa, jossa hovioikeus muutti tuomiota vastaajan eduksi

16.10.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:81 Oikeudenkäyntikulut – Asianomistaja

Käräjäoikeus tuomitsi A:n B Oy:öön kohdistuneesta törkeästä petoksesta ja hylkäsi syytteen kavalluksesta. Käräjäoikeus hyväksyi B Oy:n vahingonkorvausvaatimuksen törkeän petoksen osalta kokonaisuudessaan ja hylkäsi kavallusta koskevan korvausvaatimuksen. Hovioikeus, jonne A valitti syyksilukemisesta ja tuomitusta vahingonkorvauksesta, luki A:n syyksi törkeän petoksen sijasta petoksen ja alensi A:n rangaistusta sekä B Oy:lle suoritettavaa vahingonkorvausta.

Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevin perustein, että asianosaiset saivat pitää oikeudenkäyntikulunsa käräjäoikeudessa vahinkonaan ja että A:n tuli korvata B Oy:n oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa osaksi.

KKO:2020:81

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments