Bitcoin-tilillä olleet toisen varoilla ostetut bitcoinit voitiin ulosmitata tilin haltijan veloista, kun varat olivat sekoittuneet keskenään

9.9.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:64 Ulosottokaari – Ulosottovalitus – Sivullisen oikeus – Virtuaalivaluutta

B:n pankkitilille oli siirretty A:n varoja, joilla B oli ostanut hänen ja A:n välisen sopimuksen mukaisesti bitcoin-virtuaalivaluuttaa ja säilyttänyt bitcoineja A:n lukuun nimissään ja määräysvallassaan olleella, erään yhtiön ylläpitämällä Coinmotion-tilillä. Ulosottomies oli ulosmitannut tilillä olleen virtuaalivaluutan B:n veloista.

Korkein oikeus katsoi, että Coinmotion-tilillä olleet bitcoinit voitiin ulosmitata B:n veloista, koska B:n A:n lukuun ostamat bitcoinit olivat sekoittuneet B:n tilillä B:n omiin bitcoineihin. Ks. KKO:1993:132 KKO:2012:17 KKO:2014:53

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments