KKO äänesti aiemmista väkivaltarikoksista kuluneen ajan vaikutuksesta rangaistuslajin valintaan

23.6.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:48 Pahoinpitely – Rangaistuksen määrääminen – Rangaistuslajin valinta – Ehdollinen vankeus

A:n syyksi oli luettu kaksi pahoinpitelyä. Niissä A oli lyönyt nyrkillä useita kertoja maassa maannutta uhria kasvoihin ja pään alueelle aiheuttaen toiselle uhreista muun muassa murtumavammoja kasvojen alueelle. A oli useita vuosia aiemmin tuomittu lukuisista samankaltaisista väkivaltarikoksista vankeusrangaistuksiin.

Korkein oikeus katsoi, että rikosten vakavuus, niistä ilmenevä tekijän syyllisyys ja A:n aikaisempi rikollisuus yhdessä arvioituina edellyttivät yhden vuoden vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana. (Ään.)

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments