Työsopimus liikkeen luovutukseen saajaan ei syntynyt kun luovuttajan aiemmin tekemä viranhaltijan irtisanominen kumoutui

15.5.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2020:35 Työsopimus – Työpalkka – Kunnallinen viranhaltija – Liikkeen luovutus

Kunnallisen liikelaitoksen X palveluksessa virkasuhteessa ollut A oli irtisanottu ja irtisanomisaika oli päättynyt. Liikelaitoksen henkilöstö oli 1.1.2014 tapahtuneen liikkeen luovutuksen myötä siirtynyt perustetun X Oy:n palvelukseen. Korkein hallinto-oikeus oli noin kolme vuotta myöhemmin antamallaan päätöksellä katsonut, että irtisanominen oli ollut perusteeton. Kysymys sen arvioimisesta oliko A:n ja X Oy:n välille syntynyt työsuhde 1.1.2014 alkaen ja oliko A:lla oikeus saada yhtiöltä palkkaa sanotusta ajankohdasta lukien.

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments