Vastaanottokeskuksessa tapahtuneella rikoksella oli rikosvahinkolain tarkoittama yhteys Suomeen

31.1.2020 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

VakO: Rikosvahinkolain soveltamisala – Vahingon yhteys Suomeen – Asuinpaikka

Turvapaikanhakija A oli joutunut rikoksen kohteeksi. Tekopaikkana oli vastaanottokeskus ja tekijänä toinen turvapaikanhakija. Vakuutusoikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevin perustein, ettei Valtiokonttori voinut jättää vahinkoa korvaamatta rikosvahinkolain 2 §:n rajoitussäännöksen nojalla.
 
Rikosvahinkolain 2 §:n mukaan korvausta suoritetaan Suomessa tehdyllä rikoksella aiheutetusta vahingosta. Korvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos vahinkoa kärsineellä ei korvaushakemuksen tekohetkellä ole eikä rikoksen tekohetkellä ollut asuinpaikkaa Suomessa tai muussa Euroopan unionin jäsenvaltiossa ja jos vahingon yhteys Suomeen on muutoinkin vähäinen.
 
 
 
 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments