Asianajajat tarjoavat maksutonta oikeusneuvontaa ympäri Suomen

4.9.2019 | Tiedotteet

Asianajajien vapaaehtoistyönä järjestämässä päivystyksessä neljällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea saa maksutonta neuvontaa kaikissa oikeudellisissa asioissa. Asianajaja kertoo luottamuksellisessa keskustelussa, onko asiassa tarpeen hakea oikeudellista asiantuntija-apua ja ohjaa tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen.

Asianajajaliiton maksuttomassa asianajajapäivystyksessä kävi viime vuonna noin 1 300 henkilöä. Määrä oli hieman vähemmän kuin aiempina vuosina. Yli puolet neuvoa hakeneista oli työikäisiä ja heistä noin 65 prosenttia naisia. 

Lähes puolet päivystyksessä käyneistä haki neuvoa perhe-, perintö- ja testamenttiasioissa. Perhe- ja perintöoikeudellisten kysymysten lisäksi asianajajat neuvoivat muun muassa asunto-osakeyhtiöihin ja erilaisiin kauppoihin liittyvissä kysymyksissä. 

Noin puolet sai vastauksen ongelmaansa jo päivystystilanteessa ja lähes 40 prosenttia kävijöistä ohjattiin saamaan lisäneuvoja oikeudellisten palvelujen tarjoajilta. Tiedot käyvät ilmi vuoden 2018 päivystystilastoista.

Asianajajien maksutonta oikeudellista neuvontaa annetaan tänä syksynä seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki (Itäkeskus ja Töölön kirjasto), Jyväskylä (Kaupunginkirjasto ja Palokan kirjasto), Kajaani, Klaukkala, Lahti, Mäntsälä, Nurmijärvi, Oulu, Pori, Raahe, Rauma, Tampere ja Turku.

Lue lisää: www.asianajajaliitto.fi/asianajajapaivystys

Lisätietoja:
Sari Krappe, viestintäjohtaja, p. 040 562 0040
Heidi Enne, tiedottaja, p. 040 510 8238

Suomessa on asianajajia noin 2 100, ja kaikki kuuluvat Suomen Asianajajaliittoon. Suomen Asianajajaliiton tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto julkisoikeudellisena toimijana edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Tänä vuonna meillä on erityistä syytä juhlaan, kun Asianajajaliitto täyttää 100 vuotta.