Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi Arto Kujala

15.8.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hallitus on tänään nimittänyt Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi kauppatieteiden maisteri, ylijohtaja Arto Kujalan. Kujala on nimitetty virkaan 1.9.2019–31.8.2024 väliseksi ajaksi. Pääjohtajan virka on viisivuotinen.

Kujala on toiminut oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston (aiemmin: kriminaalipoliittinen osasto) osastopäällikkönä marraskuusta 2012 lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa saman osaston apulaisosastopäällikkönä, Rikosseuraamusviraston vankeinhoitojohtajana sekä sisäministeriön poliisiosaston suunnittelujohtajana. Kujalalla on laaja kokemus strategisesta johtamisesta.

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Sen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi Arto Kujala

Avainsanat