Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä aloitti työnsä

27.8.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 26. elokuuta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

Kyseessä oli järjestäytymiskokous, jossa keskustelitiin ministerityöryhmän toimintatavoista ja syksyn alustavasta työsuunnitelmasta.

– Turvallinen arki, vahva oikeusturva ja luottamus demokratiaan ovat Suomen vahvuuksia. Niiden eteen tulemme tekemään yhdessä töitä, ministeri Henriksson sanoo.

Ministeriryhmä keskusteli myös viikonloppuna Porvoossa tapahtuneesta poliisiin kohdistuneesta ampumatapauksesta. Ministeriryhmä suhtautuu erittäin vakavasti poliisiin kohdistuneeseen hyökkäykseen.

Ministerityöryhmä käsittelee muun muassa oikeudenhoidon kehittämiseen, syrjäytymisen ehkäisyyn ja ylivelkaantumisen torjuntaan sekä perusoikeuksien toteutumiseen liittyviä asioita. Ministeriryhmässä käsitellään myös sisäiseen turvallisuuteen sekä turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan kuuluvia asioita.

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäinen turvallisuuden ministerityöryhmä käsittelee muun muassa oikeudenhoidon kehittämiseen, syrjäytymisen ehkäisyyn ja ylivelkaantumisen torjuntaan sekä perusoikeuksien toteutumiseen liittyviä asioita. Ministeriryhmässä käsitellään myös sisäiseen turvallisuuteen sekä turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan kuuluvia asioita.

Kokoonpano

  • Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, puheenjohtaja
  • Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero
  • Sisäministeri Maria Ohisalo
  • Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen
  • Puolustusministeri Antti Kaikkonen

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä aloitti työnsä

Avainsanat