KKO: Tutkintavangin yhteydenpidon rajoituksia voidaan kantelun johdosta arvioida niiden päättymisestä huolimatta

9.8.2018 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2018:52

Pakkokeino – Yhteydenpidon rajoittaminen
Muutoksenhaku

Käräjäoikeus oli määrännyt, ettei tutkintavankina ollut A saanut syyteharkinnan ja oikeudenkäynnin aikana olla yhteydessä muihin kuin avustajaansa sekä valvotusti vanhempiinsa ja yhteen ystäväänsä. A oli kannellut päätöksestä hovioikeuteen, joka ei ollut muuttanut käräjäoikeuden päätöstä. Myöhemmin käräjäoikeus oli poistanut yhteydenpitorajoituksen, minkä jälkeen A oli hakenut muutosta hovioikeuden päätökseen.

 

Korkeimman oikeuden ratkaisusta ilmenevillä perusteilla katsottiin, että A:n muutoksenhakemuksen johdosta oli annettava lausunto siitä, oliko yhteydenpidon rajoittamiselle ollut lailliset perusteet, vaikka yhteydenpitorajoitus ei enää ollutkaan voimassa. (Ään.) Ks. KKO:2004:7 KKO:2003:128 KKO:1998:90 Vrt. KKO:2010:64
(Vahvennettu jaosto)
Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments